Nem vagyunk azok a félkész kaja zabálók, így zacskós levest sem nagyon ettem évek óta. Ha leveset ennénk, megfőzzük magunknak, amúgy sem olyan széles a repertoár. Megesszük, szeretjük a paradicsomlevest, brokkolikrém levest, fokhagymakrém levest (Judit, ezt hogy írják, a krém a leveshez, vagy az előtte lévőhöz kapcsolódik???), tárkonyos ragulevest, húslevest, frankfurti levest és kb. ennyi amit főzni szoktunk - ezt is inkább hétvégén. (Most hétvégén gulyás lesz). Szóval meglepődtem, hogy a májgombóc leveshez már nem 1 liter vizet kellet forralnom, hanem csak 7 és fél decit. Mert azt tudtam, hogy a krémleveseknél fél liter vízhez van a por, de, hogy egyszerű porleveshez is kevesebb víz kelljen? Nem is volt elég kettőnknek!
Ha már kajánál tartunk: tegnap és ma is zabpelyhes "Tejbegrízt" ettem. Igazából ez nem tejbegríz, csak olyan lesz az állaga és az íze is. Forraltam tejet, bele a zabpehely, édesítőszer és kakaó (nem a cukros). Ez így update 1-es kaja, nagyon magas a tápanyag tartalma és nem hizlal.... és ugye édes, ami nekem mostanában lételemem.
Miért nem lehet fogyasztani zacskós levest?MI BAJ VAN VELE???
VálaszTörlésÉn nem mondtam, hogy nem lehet enni, csak, hogy régebben 1 liter vízhez volt benne por, most meg a por csak 7 dl vízhez elég... így többet kell vennünk, hogy jól lakjunk. :)
VálaszTörlés