2011. január 7., péntek

Már a zacskós leves sem a régi

Nem vagyunk azok a félkész kaja zabálók, így zacskós levest sem nagyon ettem évek óta. Ha leveset ennénk, megfőzzük magunknak, amúgy sem olyan széles a repertoár. Megesszük, szeretjük a paradicsomlevest, brokkolikrém levest, fokhagymakrém levest (Judit, ezt hogy írják, a krém a leveshez, vagy az előtte lévőhöz kapcsolódik???), tárkonyos ragulevest, húslevest, frankfurti levest és kb. ennyi amit főzni szoktunk - ezt is inkább hétvégén. (Most hétvégén gulyás lesz). Szóval meglepődtem, hogy a májgombóc leveshez már nem 1 liter vizet kellet forralnom, hanem csak 7 és fél decit. Mert azt tudtam, hogy a krémleveseknél fél liter vízhez van a por, de, hogy egyszerű porleveshez is kevesebb víz kelljen? Nem is volt elég kettőnknek!


Ha már kajánál tartunk: tegnap és ma is zabpelyhes "Tejbegrízt" ettem. Igazából ez nem tejbegríz, csak olyan lesz az állaga és az íze is. Forraltam tejet, bele a zabpehely, édesítőszer és kakaó (nem a cukros). Ez így update 1-es kaja, nagyon magas a tápanyag tartalma és nem hizlal.... és ugye édes, ami nekem mostanában lételemem.

2 megjegyzés:

  1. Miért nem lehet fogyasztani zacskós levest?MI BAJ VAN VELE???

    VálaszTörlés
  2. Én nem mondtam, hogy nem lehet enni, csak, hogy régebben 1 liter vízhez volt benne por, most meg a por csak 7 dl vízhez elég... így többet kell vennünk, hogy jól lakjunk. :)

    VálaszTörlés