2010. november 13., szombat

Aranygaluska...

... amit nagyon elcsesztem! Hogy lehetek ennyire béna, miért nem tudok sütni???
www.nosalty.hu Ez egy nagyon jó oldal, tele receptekkel és mindegyikhez van kép,és rengeteg hozzászólás a kipróbált receptekről. Igyekeztem egy olyat választani - mert több aranygaluska receptje is fent volt - amihez a hozzávalók egyszerűek, a hozzászólások pedig pozitívak. Bár nem írták róla, de én úgy gondoltam, hogy ha már van kenyérsütőgépem ami képes keleszteni, akkor miért ne használnám azt. Bár így a tészta elkészítési ideje 40 percről 1,5 órára nőtt - a gépnek ennyi kellett. Aztán miután a tészta elkészült, letakarítottam az asztalt, kinyújtottam a tésztát 2-3 cm vastagságúra, majd pohárral korongokat formáltam. Olvasztott vajba, majd cukros dióba mártottam és úgy helyeztem a kivajazott tepsibe. Itt még nagyon jól nézett ki... aztán sütőbe be - recept szerint 50 perc sütési idő - szóval egy ideig rá sem néztem. Csak aztán el kezdett szagosodni...égett szag... és akkor láttam (25-30 perc telt el), hogy jobba ha azonnal kiveszem, mert a teteje már túl pirult. Kivettem - nem tetszett: 


... és ez még nem minden, mert ennek már hiányzik az alja, amit le kellett vágni:

... és ami a legrosszabb.... MIKORRA FOGOM ÉN EZT ÖSSZETAKARÍTANI?????

2 megjegyzés:

  1. Ne is törődj vele, pénteken nekem is odaégett a sütim, a széleit le kellett vágni:(

    VálaszTörlés
  2. :) Aztán végül nem is lett olyan rossz, megettük mind. Legközelebb figyelmesebben fogom sütni.

    VálaszTörlés