2011. május 31., kedd

Telefonos egyeztetés Kaálival

Telefonáltam Kaáliba, hogy megkérdezzem mit kezdjek a kromoszóma eredménnyel - bevigyem, elküldjem, faxoljam, melyik legyen.
- Kihez tartozik?
- Kőrösi Doktor úrhoz.
- És ő mit mondott?
- Öööö - nem igazán emlékszem - azt, hogy ha a kromoszómavizsgálat negatív, akkor kezdhetünk. A kezelőlapomon is ez van. Ha negatív, akkor a lenti séma, ahová a lombik lépései vannak felvezetve. 
- És Ön meg tudja állapítani az eredményből, hogy negatív?
- Hát szöveges értékelés is van, és az van a leletre írva, hogy semmilyen rendellenességet nem találtak. Akkor negatív, nem?
- Jól van, akkor a ciklus 1. napján telefonáljon.

Hát nem lettem okosabb. De logikusan végiggondolva, ha a papíron az van, hogy ha negatív az eredmény, akkor telefonáljak és utána kezdjem el a szurikat, és nincs ráírva, hogy konzultáció az eredményekkel - mint a spermiogramnál, akkor ez azért talán egyértelműen arra utal, hogy negatív = kezdés. Nem???
Csak furcsa, hogy engem Kaáliban egyetlen egyszer sem vizsgáltak meg - a vérvételen kívül - ezt még mindig nem tudom hova tenni.
Na mindegy.. lassan akár vissza is számolhatnék, ha egyrészt biztos lenne a kezdés, illetve ha pontosan tudnám a menzeszem időpontját. Előbbinél ugye a TB keret szólhat közbe, utóbbinál meg 1-2 nap eltérés lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése